8.02.2005 г., 8:23 ч.

Врабчето 

  Поезия
791 0 4
- Врабченце, врабченце,
къде ще се скриеш ,
когато дъждът се превърне във сняг?
- Под топлата стряха, под топлата стряха,
високо, високо над къщния праг.
- Врабченце, врабченце,
къде ще откриеш
трохичката малка на хорския хляб?
- Под топлата стряха, под топлата стряха,
високо, високо над къщния праг.
- Врабченце, врабченце,
гнездо с кой ще свиеш
такова самичко във зимния мрак?
- Със друго врабченце, под топлата стряха,
високо, високо над къщния праг.

© Георги Динински Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??