30.11.2010 г., 22:31 ч.

Врабчо 

  Поезия » За деца
1136 1 5

–Аз съм най-големият храбрец! –

   писна пъстроокият врабец.

   Ала бръмна някаква муха –

   врабчо ненадейно отлетя!

 

При вида на всеки котарак

сепва се напетият юнак,

сред клонака пърха със крилца

и трепери – ех, че суетня!

 

   Но, врабченце, ти не се сърди,

   чуруликай и не се плаши,

   че съвет на теб сега ще дам –

   като мен да порастеш голям!

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??