5.11.2015 г., 17:55 ч.

Врабчо 

  Поезия » Хумористична
399 0 0

И стъпва Врабчо със нагласа,
във строеж домът му е сега.
Уж майстор е, а нещо втаса,
срокове пропуска на часа.

За зла съдба, по-зла от сатаната, 
Врабчовица главоболието хвана.
Върти опашка, сочи в бурна яд.
Недоволна е! Какъв е този занаят?!

Бързо чертежите разгръща.
Нещо е различно - констатира тя.
Къде е покривът на тази къща?! 
Мръщи се - потънахме в срамота!

Врабчо гордо се изправя.
Покрив тук не трябва!
Човек създал е сушина - 
хангар със слама и храна.

Затова те моля, драга,
без други сантименти!
Научи се да подхождаш с вяра,
на мъжа си в трудните моменти!

© Валентин Митев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??