26.06.2008 г., 14:43 ч.

Врачката Фиданка 

  Поезия » Хумористична
644 0 4
ВРАЧКАТА ФИДАНКА

“Дай бе, бате, идничка бънкнота,
дъ ти гледам на лява ръкъ.
Ма пузнавам - баш къту пу ноти,
глей сига тука кво ш ти рекъ!

Уфф, мъзоли... Левак ли си, бате?
Тъз ръка е да взима париии!
Гледай все да ти й пълин криватя,
ма нидей все самин са мори!

То, на селу идва ли ша найдъ
кат за тебе кадърна жина!
Тъз прилича на спукънъ гайдъ,
друга с болни ръце, кулина...

Мен да земиш, пишман ша си, верну,
моя Стойчу на чируз е същ.
Щом си пийни, и спи сам у плевнятъ,
истризнява нъ сняг и нъ дъжд.”

“Ох, Фиданооу, нидей ми дутяга,
че левак съм, и баш темерут!
Тез мазоли са ми от тоягата,
дето булката бия кат луд!

Щеш ли сопа? Банкноти ша искъ...
Стойчу кък ли дума тъ търпи?!
Глей на другуту, ако ти стискъ,
ако не - хай с дубро си върви!”







© Теменужка Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??