8.05.2007 г., 22:06 ч.

Врата за възкръсване 

  Поезия
895 0 7
Заключи нежността ми на тази поляна.
Почувствай я пак
                               с върховете на пръстите.
Нарисувай ми дъжд. Излекувай ми раните.
Остави ми врата за възкръсване.
Засънувай до мен,
                                  без да искаш в замяна
нито залък от мен, нито късче.
Нарисувай ми ден,
                                  нека грешна да стана!
Развенчай ме,
                         свали ме от кръста.
Преглътни ме. Аз искам да рукна във тебе,
като кръв, като ярост изляна!
Нарисувай ми дъжд, изсънуван, лечебен.
Докосни ме
                      на тази поляна.

© Елица Мавродинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??