5.04.2019 г., 16:36 ч.

“Време” 

  Поезия » Свободен стих
420 1 2


Загледан все в безкрая аз се питам,
Колко е това време?
Кому е нужно?
Как да го наричам?

Време ли е или нещо друго,
със думи аз се все на търсене обричам,
със думи все на Времето разчитам
и неговото име обвинявам
за самотата във горите и полята!

Луната още спи, а слънцето игриво я закача, но надали ще има време да я целуне нежно по ръката.

И самодивите и те са тихи, 
щом въпроса си за Времето задавам.
Едната шепне само тихо:
“Илюзия е, няма име, туй нащо време - само миг от самотата...

© Си Ляна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??