6.02.2010 г., 21:15 ч.

Време за размисъл 

  Поезия » Философска
1349 0 2

Време за размисъл

 


 

Най-главната способност на човек е мисълта!

Човекът е човек, благодарение на свойте мисли...

Преди да действаш, помисли! Не след това!

Че огледало на живота ти са мислите ти чисти!

И, ако мислиш два пъти преди да кажеш нещо -

ти ще го кажеш още по-добре, нали?

Спорете, заблуждавайте се и дори мислете грешно!

Но винаги правете го сами!

Когато мислиш - значи се съмняваш...

Когато действаш - вече си уверен!

На истината границите не стеснявай!

Придвижвай се дори и бавно, но единствено по пътя верен!

Че слепота на мисълта - по-лоша е от тази на очите!

А здравият разсъдък вижда само път един!

Велики мисли произлизат само от сърцето!

И никой не е в състояние да ги изгаси!

Икономисано е времето, за размисли употребено!

А начинът на мислене е уникален и безвреден!

Тя - мисълта - лекува и сърцето наранено!

На действието извор е! Но мъдрият говори винаги последен!

 


Елена Найденова - Sun

 

 

Авторски клип по този стих:

http://bg.netlog.com/go/explore/videos/videoid=bg-475256

© Елена Найденова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много актуален и мъдър стих!
    "Че слепотата на мисълта - по лоша е от тази на очите"
    Много вярно и точно казано!
    ПОЗДРАВИ! БЪДИ!
  • "На действието извор е! Но мъдрият говори винаги последен!"
    Много мъдър стих, Елена!
    Чудесно изказано!
Предложения
: ??:??