8.03.2014 г., 11:30 ч.

Време за тъга 

  Поезия » Любовна
575 0 2

Нима е важно, че в момента плача?
Аз утре мога пак да се усмихна
и тези сълзи нищо да не значат.
Ако поискам, могат да утихнат.

И толкова ли е значима мойта мъка,
че прави впечатление отдалече.
Нима не виждаш друго важно тука,
по-важно от едно разплакано човече.

Защо тъгата ми тъй живо те вълнува?
Наивно е да искаш да я промениш.
Та болката така не се лекува.
Насила няма да я облекчиш.

Недей, не се замесвай с мене.
Върви по пътя си, недей да спираш.
За мен ще мине още много време,
преди да продължа, нали разбираш...

© Йоанна Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хареса ми.
  • Горда тъга... ако я има...
    Но тук определено лирическото "човече" е гордо... дали?
    Но със сигурност сила и воля не му липсва
    Харесах!!!
    Поздравления!
Предложения
: ??:??