14.09.2018 г., 23:07 ч.  

Всемирният покой 

  Поезия » Философска
492 2 5

ВСЕМИРНИЯТ ПОКОЙ

 

Покоят избистря водата,

макар да е мътна безкрай.

Покоят просветва в тъмата,

напътва душата към рай.

 

Покоят въздига човека,

затънал до гушата в кал.

Покоят показва пътека,

лишена от скръб и печал.

 

Покоят поддържа небето,

поддържа безкрайния свят.

Покоят отвежда сърцето

далече от земния ад.

 

Покоят е силният тътен,

отекващ в ухото на глух.

Покоят е образ безплътен,

създаден от вечния дух.

© Раммадан Л.К. Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??