29.08.2014 г., 7:46 ч.

Всичко може да се случи 

  Поезия » Философска
607 0 2

 

Всичко може да се случи

 

Няма аз от вас да крия – искам да съм жив!
Не желая делника си призрачен и сив.
Може утре да се срещна тихо със смъртта,
може в миг да се удавя или изгоря.
 
Може НЛО да кацне точно пред дома,
чудо, невидяно още, да сломи духа;
да се разрази стихия и разлей потоп,
зъл тиранин да ми сложи дяволски хомот.
 
Може утре да задухат силни ветрове,
светлината да угасне в синьото небе.
Може атом да обгърне цялата земя,
да не могат дълго време да цъфтят цветя.
 
Може някакво влечуго да ми стори зло,
може да се случи друго – де да знам какво!
Затова свирепо браня свойта свобода –
нищо, че блести в очите мъничка сълза.
 
Времето самò ще каже – бях или не бях,
колко тих и безметежен свой живот живях.
Страшно искам, чак до края, да съм окрилèн,
а пък ти, Читателю, бъди благословен!
 

 

© Росен Гъдев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??