29.11.2011 г., 18:25 ч.

Всичко може да се случи 

  Поезия
731 1 5

Всичко може да се случи на земята!
Невъзможното е глупав предразсъдък.
Ти само заобичай светлината -
ще видиш – няма вече да се мръква.
Ще я откриваш и във  дупка даже,
ти сам ще светиш – сякаш без причина.
Така – докато сам не се откажеш
и тя тогава тихо ще отмине.
Тогава заобичай друго нещо -
трева, цветя, момче или момиче.
И пак на всеки ъгъл ще го срещаш,
докато спреш и него да обичаш.
Така се случва всичко във живота.
Момичета се раждат. И момчета.
Светът ни би бил иначе сиротен.
И аз обичам. Даже още светя!

© Мартин Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??