30.07.2019 г., 19:26 ч.

Всяка силна жена 

  Поезия
1080 4 7

Всяка силна жена знае своята цена...

Има свои криле. Има свои стремежи.

И с походка ефирна върви по света.

Но макар че е силна, тя е крехка и нежна.

 

 Всяка силна жена крие сълзите си.

Не показва пред никого слабост, ни страх.

Тя скърби в самота. Плаче толкова тихо.

Тя е себе си само в непрогледния мрак...

 

Всяка силна жена би поела сто риска

за любимия мъж, за любимите хора...

Тя раздава сърцето си, без нищо да иска.

Тя пристъпва напред царствено горда.

 

Всяка силна жена... Най-трудната роля...

Но, макар да е силна, тя е крехка, чуплива...

Тя не чака да стане излишна. За обич не моли.

И заглъхват нейните токчета... Тя си отива...

 

© ВАНЯ СТАТЕВА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??