9.08.2011 г., 12:19 ч.

Вулканът 

  Поезия » Философска
554 0 1

 

ВУЛКАНЪТ

  

Ефирът гърми! Новина неприятна –

нечакан изригна вулканът Ейяфятла...

Подземните сили е някой разбутал,

та лава потече от този... йокутъл.

 

И облак от пепел покри континенти.

Стоят самолети – жужат парламенти.

Безсилен Човекът замря вцепенено.

И егото беше със нож наранено.

 

От само хиляда и шестстотин века,

върви Homo sapiens по своя пътека.

Той биоробот е... – почти съвършен,

със Разум и Чувства богато дарен.

 

Той смята, предвижда, планира

и точна стратегия може... да избира.

Той знае да вдига стандарт, но

с Природата често играе хазартно.

 

Извлича енергия – цепи ядрата

и лесно превръща в Чернобил Земята.

А може и Марс да засели скоро,

но всичко отровил на своя си кораб.

 

Ефирът гърми! Новина неприятна –

работи вулкан Homo-фятла...

Какви ли са вируси в този компютър,

та лава изригва от sapiens-йокутъл?

 

Но Разумът, видно, до край не съзнава,

а Чувството често подвежда – греши,

и само Инстинктът... изглежда, остава

в дванайсет без четвърт Човека да спаси...

 

 

21.04.2010               

© Николай Начев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??