18.03.2010 г., 16:09 ч.

Вяра 

  Поезия
1714 1 5

Всеки се ражда, живее, умира,

нещо харесва, по малко презира,

вярва, усмихва се, плаче, прощава,

бори се, пада, напред продължава,

губи, печели, проклина, рискува,

страда, но крие и мислено псува,

ходи и тича, признава, отрича,

мрази безумно и страстно обича...

Всеки познава копнежите празни,

лута се, търси се в улици разни,

плаши се, моли се, малко ревнува,

играе себе си и се преструва.

А вярата идва, и тръгва, и връща се,

променя животи, във болка превръща се,

единствено вярата в мене остава,

че всичко минава, и Господ прощава...

© Елица Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??