18.09.2005 г., 10:51 ч.

Вяра, Надежда и Любов /Cefules&JoannaVas/ 

  Поезия
884 0 2

Заровиш ли пръсти в планините
разкъсали недрата си
със корен,
ще чуеш глас, несъществуващ
в ничий слух
и в ничий ръце несипващ се
до шепот
над тихите ридания попили щедро
в земята рохка,
загърдена със южния си полъх
на топлите видения
които бродят там,
където времето изгражда кули
от вяра, надежда и любов.
Пред тях безсилни сме
понеже и ние с теб самите
сме просто корен,
разрастанал се в недрата на ума
и няма никакви прегради
пред вечното
изграждащо се в себе си до край ...

Косите заплетеш ли в клоните,
в клоните
на дивата си майка,
гората в теб -
гора във всевъзможното,
във думите, във изблиците ти,
в смеха и устните ти,
във вените ти
и пробягващите лунни духове,
по кожата
разтворена в сумрака,
гората на мечтите и горчилката,
гората
на недокоснатото съществуващо,
гората,
която разбираме и губим се ...
Косите заплетеш ли в себе си,
ще се разтвориш във творбите си
ще се разлистиш
в светлооката си обич,
като на празник с Надежда, Вяра
и Любов...


Честит празник на всичи от нас 
С най-добри пожелания...          

© Йоанна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • И честит празник Сияна и от мен и от Стеф Много си мила с най-добри пожелания...
  • на дивата си майка,
    гората в теб -
    гора във всевъзможното,
    във думите, във изблиците ти,

    Няма какво повече да говорим.Съвършенно!
Предложения
: ??:??