9.11.2021 г., 15:26 ч.

Вярвай 

  Поезия » Любовна
379 0 1

Вярвай

 

Нощта е топла и звездите ярки, 

луната пръска свойта мека светлина

вълните пеят досущ като русалки

както любовна пропява в нейната душа! 

А сърцето му- с ритъма на вятър, 

препускащ и улавящ всеки неин копнеж, 

покорява го и утолява желанията в нейното сърце! 

 И чуват тътен там в далечината, 

светкавица разкъсва нощното небе, 

и дъжд проливен се изсипва без пощада

заливащ тъмното море! 

Вали неспирно, духа безпощадно! 

Бурята реве със страшна мощ! 

Черни облаци скрили са звездите

и настава тъмна нощ! 

А те- там двама непознати

преплели две тела, 

за да запазят топлината

сближили своите сърца! 

Така че вярвай и не спирай, 

търси ти своята любов! 

А истинска ли е- ще я познаеш, 

ще бъде в тебе до живот! 

И няма бури и стихии

да разрушат това, 

що две сърца са сътворили

и живеят във една душа! 

09.11.21

 

© Весела Динова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??