6.05.2011 г., 0:35 ч.

Вятърът ли ги отвя? 

  Поезия » Философска
362 0 0

"Вятърът ли ги отвя?"
Не умея да живея
и не мога да летя,
вятърът ли ме отвя,
или беше туй скръбта?

Как да се усмихвам нежно,
щом наоколо крещят,
злото става неизбежно -
в кръв облян е пак денят.

Виждам птица умъртвена,
просто смачкана със крак,
а крилете уморени
гърчат се сред пълен мрак.

Не умеят да живеят
и не могат да летят,
вятърът ли ги отвя,
или беше туй смъртта?

 

© Задгробник Евотош Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??