7.12.2008 г., 7:48 ч.

Въдичар 

  Поезия » Хумористична
839 0 14
 

ВЪДИЧАР

 

Въдичарю, ха здравей!

Пожелавам ти наслука!

Дано хванеш мряна, клен

и една голяма щука.

 

В къщи чака те родата

сложили големият тиган,

за вечеря са избрали

пържени котлети от шаран.

 

Гледай, плувката потъна,

дръпни рязко, засечи,

но дори да не успееш

няма кой да те гълчи.

 

Хвърляй повече захранка,

рибата примамвай ти

и дано се сбъднат днеска

въдичарските твои мечти.

© Валентин Добрев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??