14.04.2006 г., 0:13 ч.

Вълчица 

  Поезия
795 0 5

Вълчица

Черен мрак се спуска над гората .
Месецът зад облаци се крие .
Ни едничка птичка в небесата .
Студът в огъня гнездо ще свие .

Вечна господарка – тишината .
Чифтове рубини дебнат злобно –
беловрати вълци – на нощта децата
Вълчица шепне им задгробно .

Тънък вой оповестява злото .
Невиждан страх в очите на сърна .
В залеза удави се доброто .
Студ и страх вълна подир вълна .

Ръмжат , тичат , скачат . Зъби тракат ,
забиват се във мека топла плът .
Късат , дърпат , костите оголват ,
и във тишината бяла мрът .

Рубините сияят в ледения мрак .
За атака те отново са готови .
Вълчицата им шепне нежно пак .
Тишината с воя си отрови . . .

© Румяна Йорданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??