19.02.2013 г., 13:11 ч.

Вълци за хайка 

  Поезия » Гражданска
573 1 5

Вълци за хайка

 

Умира ми музата, пиша от скука,
личи си, не е поетично!
Такова едно повяхнало, с мъка,
досадно звучи, прозаично..

Не чувам, не виждам, с кого да се боря?
Едва намирам си думите!
За ток и вода се налага да спорим,
а май, ще трябват куршумите!

Кроткото стадо пасе и си трае,
пастирът прогони овчарката!
Сам да командва, без куче да лае
и вълци подгониха хайката!

Тъжно и пошло не раждат поезия,
а само творци с констатации...
Животът ни някак превърнат в амнезия,
с душевни рани след ампутация...


Д. Антонов

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??