2.01.2007 г., 20:03 ч.

вълна... 

  Поезия
850 0 17


...вълна...

...вървя към тебе от безкрая –
ленива, ласкава вълна –
и да постигна все желая
и твойта синя простота,
и твойта истина, събрала
на океани мъдростта,
и твойта кротост – сила дала
на бурите за яростта,
прозрачната ти променливост,
във пръски спряла вечността,
солената ти песен, живо
разказваща за гордостта...

...вървя към теб аз – капка бяла,
и може би ще те постигна,
но ти, за да ме видиш цяла,
ще трябва слънцето да вдигна... 

а как...

© Дивна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??