25.11.2006 г., 1:28 ч.

ВЪЛШЕБСТВО 

  Поезия
917 0 4

ВЪЛШЕБСТВО

Чертите ти са скрили нещо детско
неуловимо, топло-нежно...
С магична пръчка, някакъв вълшебник
запазил е по-мъничко от всичко.

Челото ти по детски чисто още,
понякога внезапно потъмнява -
дали от многото безсънни нощи
или от болка, или от забрава?..

А палави, ресниците игриви
във миг на страсти вихрено треперят!!!
Очите ти сълзите не познават,
но мъж, дете и ласка в тях откривам...

Лицето ти, тъй нежно в тиха вечер,
обичам да погледам и погаля!!!
И всеки миг, превърнат в кратка вечност,
в сърцето ми огньове е запалил!... 

© Дима Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??