30.05.2014 г., 21:07 ч.

Въпрос 

  Поезия » Любовна
441 0 4

Приятелство между жена и мъж.

Рефрен от древна песен.

Мечта сред цъфналата ръж

на онзи стих чудесен.

 

Приятелство между жена и мъж.

Тих кратер на вулкан.

Дъга - просветнала след дъжд.

Покой - пред ураган.

 

Приятелство между жена и мъж.

Красива безметежност.

Под лед - предпролетно могъщ - 

бълбукане на нежност.

 

Приятелство между жена и мъж.

Вървене по бръснач.

Опора в стръкче от камъш.

И смях, редуван с плач.

 

Приятелство между жена и мъж.

Сънуване на будни.

До миг, от който изведнъж

нещата стават трудни.

 

Приятелство между жена и мъж.

Наивен благослов.

Било ли е поне веднъж

без изблик на любов?!

 

 

© Чавдар Тепешанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??