30.06.2017 г., 10:10 ч.  

Въпроси 

  Поезия » Любовна
246 0 1

                Въпроси

 

Говориш ли си вечер със звездите?

Говориш ли си нощем със луната?

Говориш ли си сутрин със росата

и питаш ли за мен, кажи ми ти!

 

И питаш ли за мене ветровете?

Ще ме намериш ли във дъждовете?

Ако не можеш там да ме откриеш,

сред облаците ти ме потърси!

 

Ако съм огън, ти бъди жарава!

Ако съм извор, ти бъди морава!

Ако съм Ангел, Дявол ти бъди!

Но съм жена. С любов ме укроти!

 

1997г.

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Финалът ме изненада, Георги.
    Добре си представил влюбената жена, която иска да получи всичко.
    Поздрави!
Предложения
: ??:??