16.04.2008 г., 23:07 ч.

Въпроси 

  Поезия » Друга
550 0 11
Дали звездите денем са звезди?
Вечер слънцето къде се крие?
Изгасват ли му жарките лъчи?
Луната светлината ли им пие?

Облаците бели през деня
в млечен път ли вечер се разтягат?
Има ли посока вечността?
Вятърът щом спре, дали си ляга?

А дъждът дали не е сълзи?
Уморени думи ли е тишината?
Въздухът дали не го боли
в здравата прегръдка на мъглата?

Кръговрат въпросен ми тежи
и в море от питанки се вглеждам.
Ако знаеш нещо, помогни.
В теб ми е поредната надежда...





© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??