27.11.2008 г., 19:45 ч.

Въпроси 

  Поезия » Друга
587 0 1

Бягството ли е твоето спасение,

да залееш пламъка с огън,

да удавиш вълните с вълнение,

отнасящо последния болезнен спомен?

 

Решаваш ли проблемите с проблеми,

илюзиите да превръщаш в отмъщение,

малките неща да превръщаш в големи

и то без капка вдъхновение?

 

А дали щастие това ще носи,

ако не е сладка, защо е захарта,

защо задаваш си безсмислени въпроси

с обърнат гръб към заключена врата?

 

И ужас изпитваш ли от всяка промяна,

с въпроси безброй, а решения - малко,

не можеш, не искаш - значение няма,

ако всичко захвърлиш, тогава е жалко.

© Теди Дамянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Браво за стиха!!!единствения правилен начин да се справиш с проблемите е като достойно се изправиш пред тях!!!
Предложения
: ??:??