21.10.2008 г., 21:44 ч.

Върни се, тате 

  Поезия » Философска
1466 0 6
 

В памет на най-скъпия баща на света. Обичам те, тате!

 

От пътя земен ти се отклони,

избрал посоката е някой, слепи сме да знаем,

ти, татко мили, сам живота ли си нареди?

Или пък той е писан знак съдбовен.

 

Какво усещаш, твоят дух сред нас ли е, кажи,

как мога да докосна те, целуна и прегърна?

Не виждам те, да, сляп съм - бедни сетива,

но знам, че ще живееш вечно във сърцето ми.

 

Горчива болка, скръб и яд гризат отвътре,

копнея да сме заедно и неразделни винаги,

бих казал просто - Гаден е живота, тате!

Защото знам, че ти напусна ни завинаги.

 

А пътят земен наш ще продължава, ясно е,

но всичко сиво е, на Бог не мога да простя,

че твоята усмивка само в мислите остави ни,

а твоят дух не ще угасне в нашите сърца.

 

Какво ли друго ни остава, сякаш пак е нищо,

нали светът без теб е в друга дреха пременен,

върни се, моля те, бъди със нас, сред живите,

не си отивай, моля те, ти Сбогом не си вземай!

 

Липсваш ми ужасно много! Почивай в мир!

 

19.10.2008

Мартин

© Мартин Аргиров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Марто не знаех...Бръкна ми вътре. Просълзен съм, само ми иде това:

    Сбогом Дядо Мраз от черно бяла снимка
    с найлонова брада с подарък в ръце,
    очите ти добри, усмихнаха снежинка,
    усмихнат крача по света с подареното сърце.
    На чичо Огнян
  • Страхотно стихотворение Марти! Баща ти се гордее с теб, където и да се намира сега. Безспорно ще липсва на всички, които го познаваме.Поклон!
  • Благодаря Ви за коментарите и оценките!
  • ПОКЛОН!!!
  • Прекрасно е!Много искрено и истинско.........
  • Остава в сърцето завинаги!
    Поклон!
Предложения
: ??:??