2.12.2009 г., 10:35 ч.

Във света на джуджетата 

  Поезия » Философска
496 0 3

Във света на джуджетата

се родил великан,

който искал планетата

да блести като храм,

 

в който нищо са расите,

всеки цвят е ценен

и се молят монасите

за любов всеки ден.

 

Вярвал силно в прегръдката,

във добрия живот

и това, че  е стъпката,

за да стигнеш до Бог.

 

Носил скиптър от влюбеност

и  корона от страст,

нямал нищо изгубено,

нито мислел за власт.

 

Но един ден горкичкият

се огледал навън

и разбрал, че едничкият

вярващ с него бил хълм.

 

© Веселин Веселинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??