14.07.2018 г., 19:11 ч.

Възклицателно стихотворение 

  Поезия » За деца
1161 0 3

Уви, не съм съвсем добър
в говоренето - "бър-бър-бър!"...

 

А ти умееш ли добре
да се учудваш: "Бре-бре-бре!"

 

Децата ги възнаградиха.
И те щастливо викат: "Иха!"

 

Когато си със сит стомах,
доволно ще си кажеш: "Ах!"

 

Ако работя без успех,
нерадостно въздъхвам: "Ех!"

 

Главата му е малко куха,
ала все пак се радва: "Уха!"

 

Не чува ясно, за беда.
И затова все пита: "А?"

 

Щом можеш да броиш до сто,
с възхита ще възкликна: "О!"

 

Стоиш отлично с тази дреха.
И огледалото ти шепне: "Еха!"

 

Когато видиш полицай,
навярно ще си кажеш: "Ай"!

 

Дори да срещнеш някой змей,
недей да му подвикваш: "Ей!"

 

Щом чуеш ти, че нещо хлопа,
размърдай си главата: "Опа!"

 

Като направя тя беля,
така се удивлява: "Я!"

 

Харесва ли ти този стих?
Е, може да възкликнеш: "Их!"...

 

Марин Тачков

юни-юли 2018 г.

 

© Марин Тачков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??