17.04.2009 г., 14:17 ч.

Възкресение Христово 

  Поезия » Друга
821 0 7

ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО

Пътят към Голгота е трънлив -

Вяра посята - раждаща кървави сълзи,

неверие и предателство посягат към Кръста!

Гвоздеи забиват с титанична злост

в тяло целомъдрено и чисто -

отдадено на Истината... и на Бог!

Колко още болка е нужна,

за да се окървави Разпятието?!

Колкото е Христовата вяра в доброто

и любовта му към човечеството!

Тяло в душа, душа в дух -

всички те в едно стенание,

не от болка,  а от  страдание,

в което  последното дихание

отдават в саможертва...

Кървавият залез обгърна земята.

Бог Отец си прибра Сина...

Тялото нетленно притихна...

и на Кръста увисна...

Изгревът разкъса тъмнината

и показа Истината...

Сърцата плачат,

душите стенат,

сълзите давят дъха...

Безсилни са човеците пред Истината -

Христос е разпнат! - Бял е - и в смъртта си!

Положен тихо и оплакан...

Притихнал е Светът.

Тъга е въздуха попила.

Дори злото се смалява...

И ето на Великия Ден -

слънцето огрява и света пробужда...

Оживление настава...

И ето Христос - Бял в златна аура

възлезе на небесата към Човечеството спасено

и ВЪЗКРЕСЕ!

Възкресе Светлина от Светлината

за всичко видимо и невидимо Навеки!

 

 

 

 

© Сашка Нешева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хареса ми позицията и заряда, с който е написано, но ритмиката и мелодичността - не съвсем.
    Поздрави! Весели празници и на теб!
  • поздравления за Светлината с която ни даряваш!!!!

    ..................

    весели празници...!!!!
  • Светъл е стихът ти Саше, нека е светлина в мислите човешки, за да е светъл и чист пътя на всеки. Весели празници!
  • Поздравления за този светъл и достоен стих, Сашка!
    Весели Великденски празници!
  • Нека повече хора тръгнат по пътя на светлината!Благодаря за хубавото ти творение!!!
  • Светли дни и Светли празници да са и за теб! Поздрави!
  • Здравейте! Така аз усетих съкровенността на днешния ден и настъпващите Светли празници! Светли да са и дните ни!
Предложения
: ??:??