23.10.2005 г., 23:50 ч.

Възпяване на невъзпятото 

  Поезия
740 0 7
Хумористично стихче

Замислих се...
Да, нещо не е в ред.
Възпяват авторите
сладкопойни птици.
В стиховете
не един поет,
рисува лебеди
и жерави стотици.
Защо ли никой
до сега уви
(за мен остава
някаква загадка),
не е описал в рими
и звезди,
една прекрасна
млада бяла патка.
Та тя е
уникална като вид
и плува,
и лети,
и ходи.
Е, вярно,
всичко прави
като инвалид,
но е на ти
щом иде
реч за мода.
Сменя си перата
всяка пролет,
за нея всеки принц
е вече крал.
Небесния простор
е зов за полет,
но тя създадена е 
да живее в кал.

© Найден Найденов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??