8.09.2021 г., 23:15 ч.

Възрасти 

  Поезия » Философска
599 2 4

Пуста младост! Пет грама олово
са достатъчни, щом те разлюбят.
Тръгва си без аванси отново
любовта. И отново се будиш.

 

Пуста зрялост! С въжето на шия,
със приятел навек се сбогуваш.
Тръгва си любовта без магия.
И си сам. И отново се будиш.

 

Пуста старост! Ти станал си мъдър.
Любовта е отминала вече.
Само щения носят ти гъдел.
И оставаш. Сънят ти е вечен...

© Елия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??