4.05.2014 г., 22:42 ч.

Възвръщане 

  Поезия » Философска
409 0 0

 

Възвръщане

(04.05.2014 г.)

 

Затворена във клетка, объркана съм, неразбрана,

подлудена във влюбеността си, затова и сляпа...

 

Време е, мислите - излишни са, реших обрата:

И тази страница животът ми отмята!

 

За себе си разбрах едно - няма друго по-добро -

единак ще бъда, била съм и преди, щастлива в самота,

естествено противоречиво с търсената ми мечта.

 

Кой ли ще се съгласи със мен,

познавайки ме отблизо и далеч?!

 

Приятели, разбирам вашта обич - години ме крепи.

Макар е мойта дистанцираност,

прикрита с вечната усмивка, направихте добро -

окрилихте ме с любов, доверие - това ми даде стимул.

Не съм лицемер, просто бях в ужасна депресираност.

 

Сега съм си аз - независима и зряла!

Не знам дали съм мъдра, но съм оцеляла

всред тази простотийска сган, която ни заобикаля.

 

В очите ми животът ще изглежда вече друг -

ще търся по-различни цветове:

В зеленото ще виждам свободата,

а страстното червено професионално ще ме зареди.

 

Със себе си съм пряма - променям своя лик!

Поправка - Възвръщам го!

От днес ще виждате дъгата,

дори в безмълвието на единака!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Красимира Генева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??