9.08.2017 г., 15:59 ч.

Юлски горещници 

  Поезия » Любовна
499 0 2

ЮЛСКИ ГОРЕЩНИЦИ

 

Може би, без да искам, прибързах.

Вероятно и ти преигра...

Ала пак трезвостта ме разкъсва

като звездна среднощна заря.

 

Пак денят ми е глух и намръщен,

а душата ми кротко мълчи

и ме давят жестоки въпроси,

след които извръщам очи.

 

В този юлски пек  нещо се случва...

Тъй е душно! Дали ще вали?

Умореното слънце притихна.

Малко облаче шапка свали.

 

Весел вятър внезапно изтича

и ни махна за сбогом с ръка...

Ти ли всичко това ми прошепна

или просто се случи така?

 

© Spaska Popova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??