5.07.2012 г., 13:34 ч.

Юлски жеги 

  Поезия » Друга
990 0 9

ЮЛСКИ ЖЕГИ

 

Кошмарен ден, кошмарна нощ,

небе засипва ни с жарава.

Прохлада търсим, а пък ощ

все тази жега продължава.

 

Не беше ден, а колко дни,

как термометърът се вдига.

Горят треви, нивя, гори

и сякаш въздухът не стига.

 

И сякаш пъкълът при нас

дошъл е от страни незнайни,

и дяволът във този час

разкрива вечните си тайни.

 

Светът е лошо устроен,

богатите - със климатици,

а бедните души везден

измират тихо кат мушици.

 

От тази топлина и ний

ще се стопим кат лойни свещи.

Зад облак слънце да се скрий!

Не ще ли свършат дни горещи?

© Анка Келешева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??