Аз вярвам в теб. Сърцето ми икона
със твоя лик рисува в небесата,
че любовта ми чиста е, изконна -
и извор е за тебе от душата.
И невъзможно е да те отроня
от себе си... За мен си Светлината.
Да бъда влюбен в нежната мадона
и в мъка, и във радост, е съдбата.
За безнадеждност няма да говоря,
не се отказвам простичко и лесно.
За обичта си с вяра ще се боря,
не ще ме спре и идно неизвестно.
Не ме е страх, от жалост не пропадам.
В стремежа си докрай ще те изстрадам.
© Асенчо Грудев Всички права запазени