1.02.2008 г., 15:43 ч.

За болката 

  Поезия
661 0 9


Сънуваш ли, тъжен поете?
Сънуваш ли светлите дни,
поднасящи смачкано цвете
на твоите бледи луни?

Мечтаеш ли пак безутешен?
Мечтаеш ли с празни очи?
Крещят на света, че си грешен,
съдбата без право мълчи.

Проклинаш ли нощем звездите?
Проклинаш ли техния пир,
на който прелитат стрелите
горящи на вечния мир?

Заспиваш ли вечер отчаян?
Заспиваш ли с болка в сърце?
Все тъй ли е изходът таен,
все тъй ли отпускаш ръце...

© Петя Косева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??