6.06.2015 г., 22:05 ч.

За Ботев 

  Поезия » Друга
363 0 1

Исках аз до края да се боря, братя,
но куршум злочест възпира моята борба,
не спирайте за мен, вървете вий в атака,
аз тук оставам и тука ще умра.


Разкажи им, майко, ти за мене,
разкажи навред за моите дела,
кажи им ти за мойто бреме,
да знаят те що взе и мен смъртта.

 

Кажи им ти, че моята душа свободна
не знае що е туй робство и окови стари,
разкажи за волята ми непреклонна
кръвта си аз да дам за моите другари.

 

Време е да се сбогувам, мила майко.Тръгвай!
И знай, аз твойто име никога не ще забравя.
Върви напред пред мойте братя,ти побързай!
Обичам те, за теб умирам, майчице България.

© Жулиен Димитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Обичам те, за теб умирам, майчице България."
    Поклон пред паметта им! Те умряха за майчица България!
    Благодаря ти, че ми припомни това със стиха си Жулиен!
    Харесах!
Предложения
: ??:??