8.11.2011 г., 19:49 ч.

За българина 

  Поезия » Гражданска
836 1 1


Къде изчезнал е духът ни,

който имали са нашите деди?

Станали сме роби на страха си

и вместо огън, само той в гърдите ни гори...


Като предани  овце сме се предали 

в ръцете на алчните си, корумпирани овчари,

болни, злобни и без никаква опора,

предаваме и убиваме най-близките си хора!


Колко струва твоята душа пред Бога грешна?

Оправдан ли си, като си кажеш:

"Човек съм, простено ми е да допусна  грешка!"?!?

Вярваш в свободата си, а не осъзнаваш, че си роб!

Сляб си за веригите, как копаеш собствения си гроб...

Потъпкахме си всичко свято - и ценности, и род,

загърбихме, дори и вярата във всевиждащия Бог!


Сега - озлобени, гладни и мизерни,

молим се на медийните идоли за избавление...

Но няма, кой да чуе нашия глас - глас в пустиня!
България е превърната във плачеща робиня!


Българино, кой чакаш да те поведе напред?!?
Кой да дойде, да сложи объркания ти свят във ред?

Няма кой! Загуби сам своите герои,

сам ще бъдеш в жестоките двубои...

 

© Викторио Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Плачеща робиня, но на кого? На самата себе си, че така и е по - удобно, да мълчи и да трае, а тези отгоре много думи никакви дела...
    Как ще се събуди този наш заспал народ? Къде са и будителите, нали те трябва, да разбудят заспалите...
Предложения
: ??:??