9.03.2010 г., 19:11 ч.

За Българите 

  Поезия » Хумористична
726 0 1
Из "Перфекционисти"

 

Българите обитават един къс земя, 
малка точица от голямата карта на света. 
Те са едно много старо, странно племе, 
някои живеят по инерция и за нищо не им дреме - 
слушат чалга, пият и се веселят, 
а по избори най-обичат вкъщи да си спят. 
Българите имат партии и лидери безброй
и от тях проблемите валят като порой.
Много там твърдят, че са комунисти - 
те се делят на мазохисти и садисти. 
Други отдавна започнали са да проглеждат
и фанатизъм вкъщи вече не отглеждат. 
Трети ориентират се към други точки на света,
краката си ще счупят, бягат през глава. 
Някои, като мен, решили отдалеко да се върнат -
уж проблясъците и надеждата да зърнат. 
Ала ето, ставам днес и гледам - пак скандал, 
народът, макар и начумерен, здравата се е посмял. 
Президентът отново станал за посмешище, 
а страната от години превърната е в сметище. 
И се чудя какво да правя сред такава олелия... 
Май ще пиша и дано го доживея този блян - ОПРАВИЯ...

© Ами Тола Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??