18.04.2012 г., 10:01 ч.

За българите 

  Поезия » Гражданска
444 1 2

    За българите

 

Не  знам какъв народ сме ние?

Завиждаме си и все се ядем…

Усойници във пазвите си крием.

За близките си търсиме „Джандем“.

 

Какъв народ сме, все е чудя.

Сега е тъй и тъй си е било.

Хитруваме да не се трудим

и търсиме без кучета село.

 

И жадно търсим  келепира…

Умираме и днеска за сеир.

Кютек единствено ни спира,

не правим и не чакаме хаир!

 

За пример сочиме Бай Ганя,

по неговите спъпки все вървим.

Аванта гледаме да хванем.

Пред другите да се вредим!

 

И шапка сваляме на шопа -

и все се молим Вуте да е зле.

След нас да дойде и Потопа…

На силните все викаме: “Оле!“

 

Морала ни е в хитрините!

И с тях до края си вървим.

С това ни се изпълват дните,

в „андрешковщината“ стоим!...

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Тъжно е и наистина е истина!Дано не съм прекалил с характеристиките и лошите епитети.Е, хиперболизация има,разбира се, но това е солта на манджата!..
  • Sad, but true!
    А се зовеме християни! Срам. Позор. И грях!
    Дано имаме време за разкаяние!
    Поздрав за позицията!
Предложения
: ??:??