27.09.2006 г., 16:07 ч.

За да се влюбиш в мен 

  Поезия » Любовна
2555 0 26

Очите ти са тъжни. Иззад очилата
опитвам се цвета им да отгатна.
Удобно настанила се е в тях тъгата
и скоро няма да си тръгне. Вероятно.
Полегнала в завивките сатенени
и хладни (очите ти са зимни преспи),
едва ли място ще направи и за мене,
и за топлото, което съм донесла.
Тя в мрака на затворени клепачи
щастливо е заспала непробуден сън.
Изстивам от тъга и мрак, обаче...
разсъмва се. Нахлува светлото отвън.
Усмивки ранни ти приготвям за закуска
и чай от моя смях - за ведър ден.
Подкупвам твоята тъга - да те напусне
завинаги. За да се влюбиш в мен.

 

 

клип

© Мая Попова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??