29.08.2019 г., 23:51 ч.

За доверието 

  Поезия
133 1 2

ЗА ДОВЕРИЕТО

 

Не искам да ровя в чужди души,
както дълго са ровели в моята,
добавяли, триели, но тя мълчи,
приела на живота условията.

 

Не искам да стрелям в чуждо сърце,
защото познавам по своето белезите.
За всички има земя, вода, небе.
Защо с омраза да кося белязаните?

 

Не искам да бъркам в нечии очи.
От това моите очи ослепяха,
проронили толкова много сълзи,
зениците даже с времето побеляха.

 

Всеки човек си има своите болки
и грешни пътища, дори потайни.
Щом той иска да ги скрие дълбоко,
то значи че ти си съвсем случаен.

 

Сърцето се разтваря - роза омайна.
Не знае, че някой би я наранил.
Не докосвай я с чувства мръсни, тайни!
Нейното тайнство би ли нарушил?

 

Искам очи, в очи да се гледаме
с доверие - нежен пламък от Бога,
доверие в душите си да изпридаме
без страх, без излишна тревога.

 

Искам, Боже, искам, но не винаги мога...

 

29 08 2015

© Надежда Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??