13.10.2011 г., 14:15 ч.

За "другото" 

  Поезия » Друга
428 0 3

            „аз мога да ти дам усмивка, поглед нежен –

             за” другото” и в Ада не прощават...”

           ДАНИЕЛА ВИКТОРОВА (danda)

 

 

За „другото” и в Ада ни  жигосват,

че този Ад  със себе си го носим.

Безмилостно, сурово ни  дамгосват

неотговорите на хиляди въпроси.

 

И пъкалът, измислен от Човека,

наречен Съвест, Чест, Достойно име,

гори ни със катран от памтивека,

без изход  в пипалата си държи ни.

 

Всеобщите неписани закони

са ясни като майчиното мляко.

Ала защо неистово ни гони

копнежът луд да ги прескочим някак...

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Бях писал нещо подобно,но преди години,много години...Потърсих го безуспешно и затова Ви благодаря,че отново ме върнахте към това.А и по много хубав начин,със страхотно стихотворение!
  • стига да има млякохубав стих
  • Защото, забраненото е най-сладко!Много ми допадна стихото!Поздравления!
Предложения
: ??:??