8.07.2017 г., 15:16 ч.

За духът на лекето 

  Поезия » Пародии
993 1 2

Лекето днес и утре се повтаря
и в ризница достойно те затваря,
лекето днес и утре те оцапва
и от дрехата не се премахва.
И търси то да бъде твоята емблема
без да става за окото ничия дилема.
Лекето днес и утре не изневерява,
то вярно и лесно служи да те смазва.
Лекето днес и утре проговаря,
че твойта чистота често се окайва.
То ежечасно хората омайва
и ежедневно битието разкрасява.
На художника е то куршума
и алкохолика сеща се го рома,
а злорадникът изпада в кома.
Лекето днес и утре не остарява
и вярно е до гроб,
макар веднъж да се стоварва.
О не бъди ти негов роб,
и негова любов не ставай,
защото вечна ще е твоята окова.

© Димитър Георгиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??