12.04.2011 г., 9:35 ч.

За Единствения... 

  Поезия » Любовна
2101 4 14

Може би ще имаш много мъже,
може всеки от тях да забравиш,
но един ще те топли във свойте ръце
и до края не ще го оставиш!

Вероятно ще минат много, но знай,
че един ще е с тебе завинаги -
той ще идва отново, щом кажеш му "Край!",
ще забравя за думи отминали!

Може би ще обичаш и други едни,
ала те си минават покрай,
но един е тоз, дето ще те извиси
от земята до дивния рай!

Може много мъже да целуваш и пазиш,
но един ще е в мислите вечно -
този, който от утре безлично ще мразиш,
и забравяш... но все безуспешно!

И дори да се вричаш, невинна и тиха,
той във теб ще гори като пламък...
там ще бъде отляво и ще ти се усмихва
във сърцето, под слоя от камък!

И едно ще е името, що до болка ще къса,
ще ранява до алено устните -
и едно във ума ти вечно ще се завръща
над любовите - ранните, късните!

Той ще бъде светът, Адът, Раят, небето,
той ще бъде сълза, страст и смях,
той ще бъде страхът ти, обземащ сърцето
след въпроса "Без теб как живях?"!

Може да имаш много мъже,
ала Той ще бележи живота ти -
с мъжка сила и с плам на дете
ще те следва дори и през гроба ти!

И ще бъде един! А не двама, не трима,
и на него във тоз' час обричам те -
дето прави те горда, смела, неуязвима,
и заслужава от тебе "Обичам те!"

Дъще... Много мъже ще преминат в живота ти,
но един ще остави следите си -
този, който куршум, адресиран към теб,
без да мисли, поема с гърдите си!

© Капка Роса Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??