26.09.2013 г., 21:48 ч.

За една стара любов 

  Поезия » Любовна
535 0 0

За една стара любов

 

Както пясъкът отблъсква вълните

А те винаги връщат се пак

И както слънцето вечно изгрява

Дори изгонено от нощния мрак

 

Така и мислите за тебе ме следват

Както сенките са вечно с нас денем

Дори нощем не искат да тръгват

И заспиват вместо тебе със мене

 

Както ако славеят не тръгне на есен

Преди да дойде студеният ад

Заглъхва му нежната песен

И мълчи затрупан във сняг

 

Така и аз със всяка минута

Прекарана в мисли за теб

Върху себе си сълзите трупам

По-студени от зимния лед

 

И сякаш те виждам навсякъде

И всичко е сякаш си тук

И когато засвири пианото

Сякаш те чувам във нежния звук

 

И безбройните ярки звезди

Обсипващи небето вечер

Дори те са сякаш си ти

Пак тъй красиви и пак тъй далече

 

~На Т.Б.

© Виктория Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??