19.02.2013 г., 21:21 ч.

За лъжепатриотите 

  Поезия » Философска
648 0 0

Всеки знае, всеки е могъщ!

Всеки граби, гори бедният народ.

Но по телевизии, в интервюта все говорят:

''Това е за страната, само за благото на народа!''

Колко години в нищета тъне тази страна ?

 

Не ви ли писна? Не искате ли промяна?

Нима децата ви трябва да живеят в чужбина?

Аз, човек като всеки, искам да се уча, да живея в страната...

Но уви, тежестта на ония, дето са над нас,

души ни като змия, гони ни като псета...

 

Дано Господ да ни даде и на нас

онова, което по право ни принадлежи.

Да има управници - патриоти,

а не - лъжепатриоти!

© Виктория Кушева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??