4.12.2007 г., 6:31 ч.

За мене беше ти 

  Поезия » Любовна
695 0 7
ЗА МЕНЕ БЕШЕ ТИ

За мене беше ти като икона,
в която силно вярвах
и клех се във вечната любов.

За мене беше ти като Мадона,
обсипана от звезден прах -
от Всевишния избраната, за да роди Исус.

За мене беше ти като параклис,
в който тихо шепнех свойте тайни,
изпълнен с блаженство и душевен мир.

За мене беше ти като светото тайнство -
и Бога, и Дявола, събрани в едно,
пред теб биха ниско навели глави.

За мене беше ти и святост, и грях,
но защо зъл дух обзе те и си отиде -
така и не разбрах.

© Наско Енев - РИМПО Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??