27.06.2006 г., 19:48 ч.

ЗА МЕНЕ Е... 

  Поезия
666 0 12

        /редактиран вариант/

За мене е .Чуваш ли вече камбаната...

“Плюй през рамо.Хвани си ухото.”

Ех ,най-после готов ми е трапа,

за мене несретната –бие камбаната.


Най-после тишината ми свърши.

Бях прокълнала и съдбата и кръста.

Дълго сълза по сълза се събирах,

за да не плачеш днес.На умряло.


Не идвай утре!Не пали и свещица!

С теб не бяхме достатъчно близки.

Навън е  студено и кално,

А и гробищата –далеко от село.


Ако не вярваш и питаш- кога  и защо

съм си тръгнала-Излъжи се

че достойно си ме изпратил,

че си изкупил цветята –изкуствени

по-дълго  на гроба да траят

Излъжи се, че дори си посмял,

да ме целунеш по челото за сбогом.

И за мъртвите устни кажи-

Премълчаните истини как са ти казали.


Излъжи се,че днес  съм била по-мъртва

от вчера.Че дори сълза за мен
си проронил...

Ти обичаш  лъжливите истини.


Ето,за последно бие камбаната.

След опелото ми нека само псета да  вият.

Не идвай! Излишно и тъжно е.

Прекръсти се! За тебе  отдавна съм в гроба.

 

© Веска Алексиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??